American Werewolf Academy – Everything Is Alright So Far

American Werewolf Academy - Everything Is Alright So FarAmerican Werewolf Academy komt uit Dallas, Texas en volgt het pad van Robert Pollard’s Guided By Voices. Singer-songwriterschap, folk, countryrock en Americana-blues met een voorliefde voor luchtige gitaarriedels op een vervormde 12-snaar kennen we natuurlijk ook van R.E.M. en Soul Asylum. Of ga verder terug en je merkt dat je met The Byrds bij de grootste inspiratiebron van American Werewolf Academy uitkomt. Het timbre van zanger Aaron Thedford, de agressie van de gitaarklanken en de gracieuze melodieën doen me per song denken aan de solo-platen van Hüsker Dü’s Grant Hart. Ook hij hield altijd de schoonheid van het afgeronde rockliedje in de gaten met sterke melodielijnen. Maar, elke song moest toch een rafelig randje hebben om het geheel niet al te zoetsappig te laten overkomen. American Werewolf Academy doet precies hetzelfde. Eerlijke rock en goede liedjes zijn tenslotte onafhankelijk van het instrumentarium van alle tijden. Zelfs als het slaapliedjes zijn en op banjo worden uitgevoerd zoals “Goodnight, My Pumpkin Pie”. Dat American Werewolf Academy nog niet is opgepikt door een massaal publiek is me nog steeds een raadsel. Waarschijnlijk is de band net te recht-voor-zijn-raap, te eerlijk en te confronterend voor onze oren. En dat terwijl iedereen iets van herkenning in de songs op Everything Is Alright So Far kan vinden. Aanknopingspunten genoeg.


mij=Damnably

3 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven