The Goblin Market – Beneath Far Gondal´s Foreign Sky

the_goblin_market-beneath_far_gondal´s_foreign_sky.jpgEén van de bakjes waar bij mij geregeld cd´s in gestopt worden is het folkbakje. Dit stevige bakje is handgemaakt, ziet er gebruikt uit, ruikt naar kampvuur en kent enkele barsten. Het is echter nog prima te gebruiken. Oh ja, het staat op een (geiten)wollen kleedje. In dit bakje drop ik het uit Seattle afkomstige The Goblin Market, een project van Jeff Kelly en Laura Weller, beter bekend van hun band Green Pajamas. Zij lieten zich inspireren door de gezusters Brontë, waarvan Emily met haar roman Wuthering Heights de bekendste was. Beneath Far Gondal´s Foreign Sky is zo´n typisch conceptalbum waar over veel is nagedacht. De teksten zijn in een folky sfeertje gezet. De muziek neigt naar perfectie, elke noot staat er bewust. Probleem is wel dat je hier tegen moet kunnen. Ik krijg er jeuk van, want hoe goed ook bedoeld ook, alle emotie wordt als voorverpakte waar gepresenteerd en rauw is een vies woord. Dit zegt veel over mij. Blijkt maar weer dat het folkbakje niet in clichés is te benoemen en dat iedereen er maar in moet stoppen wat hij zelf wil.


mij=Green Monkey

4 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to Top