Dub Spencer & Trance Hill vs Umberto Echo – Too Big To Fail

Dub Spencer & Trance Hill vs Umberto Echo - Too Big To FailSommige dingen verzin je niet. Zoals Too Big To Fail. Dit is onversneden dub zoals we die kennen van Lee Perry. Alleen bij elkaar geharkt door een Zwitsers duo met band in samenwerking met een Duitse producer. Slechts aan de olijke artiestennamen: Dub Spencer, Trance Hill en producer Umberto Echo zou je kunnen opmaken qua niveau humor dat we hier met Germaans volk te maken hebben. Deze vijfde plaat van de heren is een groot geluidsexperiment. Met natuurlijk enorm veel dubreggae vol effecten, maar ook met wat psychedelica, wat oude Engelse beat-invloeden en typische ska-orgeltjes. Waarschijnlijk zijn de heren met het dubreggae-virus besmet geraakt door jaren negentig-acts als paddenstoelenformatie Ozric Tentacles. Dat hoor je terug in het gebruik van de oscillator en 303-computers. Maakt niet uit. Lee Perry zou absoluut zijn goedkeuring afgeven op de platen van deze vijf blanke jongens. DS&TH heeft een uniek gevoel voor timing en een precieze keuze van instrumentarium. Alles, maar dan ook alles valt juist op zijn plek. Ik weet niet of het Green Egg-label nog bestaat, maar de heren horen wat mij betreft ingelijfd te worden in de stal van dit platenlabel. Het eigen label van wijlen Adam Yauch zou ook geen onlogische keuze zijn. Deze plaat laat horen dat instrumentale dubreggae allesbehalve saai is.


mij=Echo Beach / Sonic Rendezvous

4 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven