We Have Band – Ternion

we_have_band-ternion.jpgQua bandnaam zit We Have Band op het niveau Band Zonder Naam, maar muzikaal is het toch een heel ander verhaal. Aan het stuur van We Have Band staan het Londense echtpaar Wegg-Poster en Darren Bancroft. Het trio houdt van spanning, getuige het feit dat het verder gaat waar de electropop normaliter stopt. Er zit namelijk een heerlijke new wavesaus over het geheel. Ik proef daar New Order (de bas!), maar ook Anne Clarke (de zangeres!) en Ultravox (de zangert!). Het geheel is veelal dansbaar en heeft een indie-shoegazefeel. Kortom We Have Band is van alle markten thuis. Ternion is hun tweede, de eerste schijnt wat meer uptempo te zijn, maat ik vind het allemaal prima zo. Tien liedjes in bijna 44 minuten waar de meeste me meenemen in hun avontuur. Ik denk dat dit een van de albums is die ik dit jaar het meest gedraaid heb en dat daardoor mij langzaam de geheimen prijsgeeft. Binnenkort hoop ik ze live te gaan zien en ik ben benieuwd of ze deze spanningsboog ook daar vast kunnen houden. Ternion is in ieder geval een aanrader.


mij=Pias

4 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven