Mull Historical Society – 'City Awakenings'

Mull Historical Society - 'City Awakenings' Mull Historical Society is de van het Schotse eiland Mull afkomstige singer-songwriter Colin MacIntyre. Na drie albums uitgebracht te hebben onder dit pseudoniem, probeerde hij het in 2008 en 2009 onder zijn eigen naam met respectievelijk The Water en Island. 'City Awakenings' is het eerste album van Mull Historical Society, de naam is ontleend aan een genealogische vereniging op Mull, die prompt haar naam veranderde sinds MacIntyre hem leende, sinds 2005. Het album is een ode aan de drie steden die MacIntyre het meest hebben beïnvloed, te weten Glasgow, Londen en New York. Het album bevat tien frisse popsongs die aangenaam in het gehoor liggen. File Under-collega DubbelMono zei het in 2009 al over MacIntyres Island: goede composities, lekker om naar te luisteren maar echt blijven hangen doen ze niet. Daarin is drie jaar later op 'City Awakenings' niet veel veranderd. De tien songs zijn allemaal iets te eenvormig . Mull Historical Society heeft een beetje hetzelfde 'probleem' als bands als Lightning Seeds en Del Amitri, bands die het altijd goed hebben gedaan in de marge maar nooit echt heel groot zijn geworden. Wil MacIntyre van die zijlijn vandaan, dan zal hij bij een volgend album wat meer variatie, pit en originaliteit in zijn songs moeten verwerken.


mij=Xtra Mile / Munich

4 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven