Benjamin Francis Leftwich – Last Smoke Before the Snowstorm

Benjamin Francis Leftwich - Last Smoke Before the Snowstorm De Engelse singer-songwriter Benjamin Francis Leftwich, dit weekend te zien op Into The Great Wide Open op Vlieland, is nog maar 23 jaar, maar is nu niet echt een vrolijke, jonge gast. De tien liedjes op zijn debuut Last Smoke Before The Snowstorm zijn sober en somber van toon. Leftwich' verhalende en poëtische songs hebben als algemeen thema verlatingsangst en behoefte aan contact. De muzikale begeleiding is minimaal, Leftwich speelt akoestische gitaar en hier en daar worden er strijkers, piano en drums ingezet. Hayley Hutchinson en Anthony Randall Philips zingen sporadisch met Benjamin mee. De ijle en hoge stem van Leftwich doet denken aan Justin Vernon van Bon Iver en Elliott Smith. Helaas mist Benjamin Francis Leftwich (nog) het vermogen van deze twee om verstilde songs te schrijven die goed genoeg zijn om te boeien. De nummers op Last Smoke Before The Snowstorm trekken als een monotone brij aan mij voorbij. Uitzonderingen zijn “Box Of Stones” en “Atlas Hands”, die net even buiten de structuren van de overige songs stappen en daardoor meteen opvallen. Benjamin Francis Leftwich heeft met zijn debuutplaat geen gedenkwaardig album afgeleverd, maar zijn rustige liedjes zullen zich, liggend in het gras op Vlieland, goed laten beluisteren en de festivalganger een rustmoment geven.


mij=Dirty Hit

4 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to Top