Craig Finn – Clear Heart Full Eyes

craigg_finn-clear_heart_full_eyes.jpgMisschien was het even schrikken voor de fans van The Hold Steady dat hun voorman Craig Finn eerder dit jaar een solo-album uitbracht, getiteld Clear Heart Full Eyes. Het album werd zelfs gevolgd door een heuse toer waarbij hij onder andere ons land aan deed. Inmiddels treedt hij ook weer samen op met zijn oude band, maar is Finn solo kennelijk een nieuwe uitlaatklep geworden. Later dit jaar zal hij op Crossing Border optreden met Will Johnson en Patterson Hood. Gezegd moet worden dat zijn solokant nieuwe wegen opent. Clear Heart Full Eyes kent elf liedjes die naar het schijnt elk geschreven zijn in een dag. Dit was een doel dat Finn zichzelf had gesteld en het resultaat is indrukwekkend. Het werk laat wat meer ruimte voor details dan zijn werk met The Hold Steady. Het twanggitaargeluid wat hier en daar opklinkt past prima, al is het geen country-album. Het is eerder een album van een betere sing-songwriter die prima muzikanten inhuurt om een geslaagde uitvoeringen neer te zetten. Qua muzikale sfeer moet ik denken aan Bob Dylans Blood On The Tracks en Lou Reeds New York. Maar misschien komt dit ook door zijn vertellende manier van zingen. Finn is niet een vrolijke drinkebroer. Zo zingt hij in “No Future”: ´Best Advice That I´ve Ever Got was from good old Johnny Rotten. He Said ´God saved the Queen´. He said `no future for you, no future for me´´. Als je hier doorheen kunt prikken, dan heb je een album dat is als een interessante avond Zomergasten tegenover de dagelijkse pulp waar je uiteindelijk ook niet vrolijker van wordt.


mij=Fulltime Hobby

4 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven