Delorentos – Little Sparks

delorentos-little_sparks.jpgRaadseltje: het bestaat uit vier leden, maakt alternatieve rockmuziek dat geschikt is voor de massa en komt uit de county Dublin? Nou? Gezien het noemen van county en de cd waar ik hier wat over zeg, had je vast niet Bono en zijn vrienden genoemd. Het gaat hier om Delorentos. Delorentos heeft muzikaal trouwens niet zoveel met deze landgenoten. Ze hebben meer van de Amerikaanse band The Killers, maar dan met een wat folky aandoende Hothouse Flowersfeel, een new wave-Echo & The Bunnymensound en de gevoelige Elbowmomenten. Little Sparks is inmiddels al toe aan hun derde album, maar buiten Ierland nog een onbekende. Opvallend is dat zowel de toetsenist, de drummer, de bassist en de gitarist leadvocalen voor hun rekening nemen – zonder dat er eentje door de mand valt. Little Sparks verscheen eerder dit jaar al in hun thuisland, maar is nu dus ook uit bij ons. Ik kan me zomaar voorstellen dat een catchy liedje als “Care For” of “Right To Know” of “Waited For You So Long” een hit wordt. Of als we lekker mee moeten grienen (en daar niet in door willen slaan) “Little Sparks”. Ik ken de nodige bands die met minder materiaal meer succes hebben. Ik heb dan trouwens nog maar vier van de twaalf liedjes genoemd, de rest mag er ook zijn. Er staat in ieder geval geen nummer op dat achterwege had kunnen blijven. Ik denk alleen dat ze voor het grote werk nog een majorlabel missen. Dat geeft niets, want nu kan dit kwartet verder doorgroeien. Voorlopig zijn de Delorentos nog Little, maar houdt ze in de gaten.


mij=Delorecords / DGR Music

4 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven