Ilse DeLange – Eye Of The Hurricane

Ilse DeLange - Eye Of The Hurricane Gelukkig! Dat dacht ik toen ik hoorde dat Ilse DeLange haar hele album dat ze met Matthew Wilder als producer in Amerika had opgenomen niet uit zou brengen en gewoon eens in Nederland met haar eigen, uitstekende band aan de slag ging. Single Doluv2luvu was al wel verschenen en eerlijk gezegd had ik nog nooit zo'n slecht en niemendallerig nummer van Ilse gehoord. De oorzaak van deze omslag was minder fraai. DeLanges vader was ernstig ziek en ze vond de frivoliteit van deze plaat niet rijmen met de ernst van haar persoonlijke leven. Ilse dook zelf in de Wisseloord Studios achter de knoppen en nam de touwtjes in eigen handen. Rode draad op het album zijn drie mooie songs over de ziekte en uiteindelijk het overlijden van haar vader. “Time Will Have To Wait” is een ontroerende ballad, “I Need For You” gaat over hoe Ilses moeder verder moet zonder haar man en in het meeslepende “We Are One”, laat Ilse DeLange weer eens horen hoe prachtig ze zingt. Eye Of The Hurricane is desondanks geen sombere requiemplaat geworden. De overige zeven nummers zijn sprankelend en Ilse verschuift steeds meer van country naar (hitparade)pop. Dat pakt in twee nummers niet zo goed uit. “Space Cowboy” en “Dance On The Heartbreak” zijn wel erg simpel en hadden zeker twee minuten korter gekund. Maar vaker pakt het wel goed uit zoals in “Magic”, “Fold This World” en “We Are Diamonds”, dat zijn echt goede en pakkende songs. Eye Of The Hurricane is een goede popplaat geworden maar is erg keurig binnen de lijntjes, echt heel spannend wordt het nauwelijks. Ik hoop nog altijd dat Ilse DeLange het pad van de productionele perfectie verlaat en een rauwe rock- of bluegrassplaat gaat maken. Dat rauwe kantje laat ze tijdens live-optredens wel horen en het past prima bij haar. Of dat ooit zal gebeuren betwijfel ik, het grote publiek vindt het namelijk prima wat ze nu doet, vier dagen na het uitkomen van Eye Of The Hurricane mocht ze er bij De Wereld Draait Door al een gouden plaat voor in ontvangst nemen. Een eerlijk is eerlijk, ik snap het wel, als Ilse zingt ga ik ook onherroepelijk voor de bijl.


mij=Universal

4 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven