Riotgod – Invisible Empire

Riotgod - Invisible EmpireRiotgod uit New Jersey is de ritmesectie van Monster Magnet, aangevuld met zanger Mark Sunshine die wel heel erg klinkt als John Garcia ten tijde van Kyuss. Zijn pluspunt is zijn bereik. Met niet al te veel moeite haalt Sunshine zelfs de hoge noten van een Chris Cornell. Terwijl de rest van de band de ene na de andere monsterriffs uit de hoge hoed tovert. Dit is stonerrock met grunge-invloeden van Alice In Chains en zelfs oude rock van Swervedriver en Loop. Dit tweede album is een gesmeerde rockplaat. Het viertal is flink op elkaar ingespeeld. De songs deugen, de vocalen zijn prima verzorgd en de swingende kracht blijft aanwezig. Zo hoor je flarden White Zombie, Soundgarden, Alter Bridge en Kyuss in de shuffle-modus voorbij schieten. Voor een band die praktisch nooit kan repeteren is dat een enorme verdienste. Helemaal als ook gitarist Sweeney moet invallen voor Ed Mundell in Monster Magnet. Invisible Empire, de tweede plaat van Riotgod is een verrassend kwalitatieve rockplaat. En dat is precies wat het zijn moest.


mij=Metalville / Rough Trade

4 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven