Nachtpost – Licht

Nachtpost_-_Licht.jpgHet zal voor u als een luxeprobleem klinken, maar we krijgen nogal wat cd’s die we moeten bespreken. Een deel ervan komt niet aan bod, vanwege te veel of gewoon niet goed genoeg. Er is maar zo weinig tijd en zoveel goede muziek. Maar desondanks komt er ook wel goede muziek die gewoon even blijft liggen. Vanwege urgente en relevante releases elders in het muzikale spectrum. Bijvoorbeeld een cd als Licht van Nachtpost. De releaseparty was al op 12 mei jl. Toen kon ik niet vanwege jarig, maar ik had er bij willen zijn. Want als u een Nederlandstalige cd wilt kopen, dit jaar, koop die van Nachtpost. U krijgt daarvoor een puike cd van een band die zijn invloeden haalt uit de begin jaren tachtig. Nachtpost, van Haagse origine, maar heden ten dage residerend in het Amsterdamse, haalt haar muzikale inspiratie uit de new wave en heeft teksten waar The Lau nog een puntje aan kan zuigen. Zelfs de productie is, – bewust? -, navenant, wat het geheel een gedateerdheid geeft die ergens wel weer hip is. Zie een band als Rats on Rafts. De jaren tachtig blijven in de mode immers. Maar door de kwaliteit van de nummers haalt Nachtpost een band als Doe Maar rechts in en hopen we dat Toontje Lager in godsnaam niet weer bij elkaar komt. Nee, op Nederlandstalig gebied is dit het beste wat vooralsnog uitgekomen is. En aldus jaarlijstjesvoer. Puike plaat!


mij=Eigen Beheer

4 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven