Tweak Bird – The Weight

Tweak BirdTwee mannen op een motor op de hoes van hun eerste volledige album, verrassend getiteld Tweak Bird, daar kan ik me vast wel mee uitleven. Bij de eerste beluistering thuis had ik de plaat in de categorie stoner ingedeeld. Achter Tweak Bird zitten Caleb (gitaar) en Ashton (drums) Bird. Inderdaad, het zijn broers. Als er na een stevig stukje raggen echter een ietwat iel stemmetje opduikt en ook het stoere geluid een tandje teruggaat, blijkt het album toch niet de verwachtingen waar te maken. Tweak Bird maakt in de seventies gedompelde rock met psychedelische invloeden die vooral door het wat beperkte instrumentarium (oké, er komt ook een saxofoon in voor) een beetje klinkt als een rockband waar leden soms even pauze nemen.
Ewie over de eerste cd van Tweak Bird. Onlangs verscheen hun nieuwe EP Undercover Crops . Daarop staat dit “The Weight”.


mij=Video

4 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to Top