ZZ Top – La Futura

ZZ Top - La FuturaHet lijkt wel het jaar van de producers voor mij. In de eerste plaats met Kevin Shirley (Joe Bonamassa, Black Country Communion, Beth Hart), maar met oudgediende Rick Rubin als goede tweede. Of misschien juist hij wel als eerste, want zijn productie van Howlin Rain gaat geheid in m'n jaarlijstje eindigen, en ZZ Top zit er dicht tegenaan. En dat terwijl ik drie maanden voor het einde van het jaar al met gemak een top-10 kan samenstellen. De iTunes-only EP Texicali met de eerste vier tracks van La Futura gaf onlangs al een voorproefje. Geen quasi-hippe synths, ZZ Top is na bijna een decennium terug met bas, drums en een mod-der-vet gitaargeluid. Openers “I Gotsta Get Paid” en “Chartreuse” (dat basloopje!) zijn wat mij betreft de beste tracks van het album, maar dat wil niet zeggen dat de rest heel veel minder is. “Heartache In Blue” is bijvoorbeeld een heerlijke midtempo blues met sfeervolle mondharmonica van James Harman, de typische ZZ Top-'blues in marstempo' komt voorbij in “I Don't Wanna Lose, Lose You”, er is een vette knipoog naar AC/DC in “Flyin' High”, kortom er valt ook na de eerste twee songs genoeg te beleven. La Futura ademt ZZ Top van de eerste tot de laatste seconde, herkenbaarder dan ooit. En misschien wel lekkerder dan ooit, met dank aan Rick Rubin.


mij=American Recordings/Universal Republic

4 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven