Admiral Fallow – Tree Bursts In Snow

Admiral Fallow - Tree Bursts In Snow Een van de leukste dingen van het schrijven van recensies voor File Under is dat ik zo muziek hoor die ik anders nooit gehoord zou hebben. In sommige gevallen zou ik ook willen dat ik het nooit gehoord had maar veel vaker ontdek ik zo hele leuke nieuwe muziek. Zo moest ik wel even googlen toen ik Tree Bursts In Snow van het Schotse Admiral Fallow opzette. Het bleek al de tweede cd van deze band uit Glasgow te zijn, debuutalbum Boots Met My Face verscheen vorig jaar. Admiral Fallow maakt indiefolk, en laat dat nu tegenwoordig mateloos populair zijn door het grote succes van Mumford & Sons. Ze hebben zeker raakvlakken met Mumford & Sons maar Admiral Fallow laat een wat gevarieerder geluid horen. Zanger Louis Abotts rauwe stem met Schots accent mixt prima met de hoge en lieflijke stem van zangeres Sarah Hayes die op haar beurt niet verhult dat zij van Engelse komaf is. De zes groepsleden bespelen wat meer ongebruikelijke instrumenten als viool, klarinet, dwarsfluit en accordeon wat een rijk geluid oplevert. Dat klinkt mooi en gedragen in het naar een climax toewerkende “Tree Bursts”, in de Elbow-achtige ballad “Old Fools” en het mooie “Burn”. Ronduit aanstekelijk zijn meezingbare nummers als “The Paper Trench” en “Guest Of The Government”. Deze afwisseling tussen mooie ballads en catchy indiefolk maakt Tree Bursts In Snow tot een album waarvan ik blij ben dat ik het ontdekt heb. Nu jij nog!


mij=Nettwerk / Munich

4 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven