Ian Siegal & The Mississippi Mudbloods – Candy Store Kid

Ian Siegal & The Mississippi Mudbloods - Candy Store KidDe Candy Store Kid uit de titel is bluesgitarist Ian Siegal zelf, zo legt hij uit aan de binnenkant van het digipack. Met deze muzikanten om zich heen voelde hij zich als het spreekwoordelijke kind in de snoepwinkel. Daarvoor ging hij dan ook vanuit de UK naar Mississippi om op te nemen met de Mississippi Mudbloods, een gelegenheidsband met drummer Cody Dickinson (Mississippi All Stars), bassist Alvin Youngblood Hart en gitarist Luther Dickinson. Daarnaast zijn er songs en bijdragen van Garry Burnside (zoon van) en Lightnin' Malcolm. Dickinson was er bij het vorige album The Skinny ook al bij als producer. Siegal mag dan een Brit zijn, zijn invloeden komen op dit album uit Amerika. De meeste songs zijn dan ook behoorlijk rootsy. Niks Britse blues, zompige americana is het wat de klok slaat. Het wijkt nergens af van het bluesidioom, maar o wat is het sfeervol gedaan. En afwisselend. In tempo, in instrumentatie, in sfeer. Ingetogen, zonder gezapig te worden. De ene keer doet het denken aan Gov't Mule, de andere keer aan Willy DeVille (“Rodeo”), dan weer aan oude helden als Muddy Waters of Bo Diddley. Je ziet ze zo op een veranda zitten, mannen die elkaar gevonden hebben in de blues en het dagelijks leven van zich afspelen. Heerlijk!


mij=Nugene / Bertus

3 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven