Aerosmith – Music From Another Dimension

Aerosmith - Music From Another DimensionNa een relatieve stilte van elf jaar – het met covers gevulde Honkin' On Bobo daargelaten – is dit het eerste muzikale levensteken van de bad boys uit Boston. Weliswaar werd het nieuws gehaald met verhalen over lichamelijke ongemakken en ordinaire interne schermutselingen, al dan niet luister bijgezet met Steven Tyler's tweejarige egotrip bij American Idol, maar verder was het vooral géén rock wat de klok sloeg in het kamp van deze eens zo succesvolle band. Nu is er dan Music From Another Dimension, groots aangekondigd als een terugkeer naar het roemruchte verleden. Het is een belofte die slechts ten dele wordt ingelost. De aftrap is veelbelovend met obligate rockers als “Luv XXX” en “Oh Yeah”. Het zijn nummers die onbeschaamd knipogen naar het eigen materiaal uit de zeventiger jaren en die door de terugkeer van producer Jack Douglas sterk herinneren aan klassiekers als Toys In The Attic en Rocks. Halverwege de rit komt de klad er evenwel in met een overdaad aan te poppy aandoende rock en zoetsappige ballades, met als absoluut dieptepunt het zaaddodende duet van Steven Tyler met countryzangeres Carrie Underwood (ja ja, van American Idols) in 'Can't Stop Loving You'. Vergeleken met dit nummer klinkt het aan Armageddon opgehangen 'I Don't Want To Miss A Thing' als een opruiend strijdlied. Met Music From Another Dimension toont Aerosmith aan nog niet volledig uitgeblust te zijn, maar als dit het beste is wat er na zo'n lange periode van afwezigheid te melden valt, dan is de band wel degelijk in het herfststadium van de loopbaan aanbeland.


mij=Columbia

3 reacties

  1. Bijna alle ballads zijn akelig voorspelbaar. Zonder dat zou het album al een stuk beter zijn. “Street Jesus” is bijvoorbeeld heel lekker. Een aardige curiositeit zijn de bonustracks, gezongen door Tom Hamilton (1) en Joe Perry (2). Wie het solowerk van Perry kent, weet echter dat zingen niet zijn sterkste kant is…
    Afgezien van de ballads is het geen slecht album, maar na tien jaar verwacht je wel iets meer dan dit, inderdaad.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven