Crooked Brothers – Lawrence, Where's Your Knife?

Crooked_Brothers - Lawrence, Where Is Your KnifeThe Crooked Brothers uit Canada zijn natuurlijk helemaal geen echte broers maar muzikaal gezien hebben singer-songwriters en multi-instrumentalisten Jesse Matas, Darwin Baker en Matt Foster zeker een band. In tien liedjes laten deze muzikale broers het beste horen van wat het brede genre americana te bieden heeft. Grimmig en duister als Tom Waits en 16 Horsepower in “17 Horses” en “Your Love Is A Ghost Town”, pure tearjerker country in “Kansas” en “Winter's Come”, bluegrass in “Up The Mountain” en singer-songwriterfolk in “Cold As You” en het prachtige “Working For The Government”, waarin de hoofdpersoon zich gevangen voelt in zijn saaie overheidsbaan maar het geld nodig heeft, dus stoppen is geen optie. Zoals het echte goede folk- en countrysongs betaamt, is het hoofdthema van de teksten op Lawrence, Where Is Your Knife? dan ook het eenzame en moeilijke leven van alledag en alles wat daarbij hoort. In afsluiter “Good Man” vraagt de hoofdpersoon zich zelfs af waarom zijn liefje bij hem blijft want, 'I ain't nothin' but a good man', zo zingt hij. The Crooked Brothers vertolken dit loner-gevoel in tien prachtige en vooral afwisselende liedjes waardoor de plaat nergens inkakt en je naar één van de spannendste rootsplaten van de afgelopen tijd luistert.


mij=Transistor 66 / Sonic Rendezvous

4 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven