Spaceship Landing – Spaceship Landing

spaceship_landing-spaceship_landing.jpgMocht je gaan zoeken op internet naar Spaceship Landing dan kom je er al snel achter dat ze niet meer bestaan. Hun MySpace hebben ze omgedoopt naar Spaceshiplandingisttot. Inderdaad ze komen uit Duitsland, en ze hielden er in 2006 mee op. Ze lieten nog net hun debuutalbum Spaceship Landing na, dat volgens hun MySpace uitkwam op het label Freunde der Analogen Revolution. Helaas voor hen heeft iemand bedacht dat het toch op een schijfje de wereld over moest. Als ik de eerste tonen hoor dan begrijp ik het wel. Er was een tijd dat de muziek misschien wel echt beter was. Spaceship Landing is een titel van een Kyussalbum en hun muziek zoekt de stoner dan ook op. Of misschien kan ik het beter gezien de bandnaam Spacerock noemen. Opener “8Tel Ride” hakt er hard in, wat een heerlijke sound. Het is jammer dat de ´zanger´ er in het aansluitende “No Punk” doorheen blijf wauwelen en dit eigenlijk het hele album blijft doen. Eén nummer oké, maar dan niet nog een keer als je verder op dit gebied niets te vertellen hebt. Het leidt af van de verder interessante orgel-, gitaar en uiteraard vette baspartijen waarmee ik ze best als wapen op de Marsmannetjes af zou willen sturen. Soms houdt het kwartet het kort met liedjes die net twee minuten klokken, maar andere keren mag het tien tot wel zeventien minuten duren. Uiteindelijk duurt dit album net geen tachtig minuten. Geen idee wat de bandleden hierna zijn gaan doen, maar mocht een van hun kleinkinderen de oorspronkelijke dubbelaar op zolder vinden, dan hoeft de opa in kwestie zich niet te schamen.


mij=World of Sound

4 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven