Vonder & Bloom / Lenya

Vonder & Bloom - Shouldn't Say This Gebrek aan creativiteit hebben Nina Ebbenhout en Caroline Ouwendijk, alias Vonder & Bloom, niet. Op weg naar dezelfde talentenjacht kwamen ze elkaar tegen in de tram en Vonder & Bloom was daarna een feit. Het nummer “Do Much Better” van debuutalbum Simple Peace Of Mind uit 2010 werd gebruikt in de Rivella-reclame met Chantal Janzen. Met een als huiskamer ingerichte bestelbus reden ze het hele land door om hun muziek aan de man te brengen, wat hen in maart 2011 op Schiphol bracht voor hun 'Around The World in 80 Days' tour. Passagiers konden hun album kopen en zo verspreidde hun muziek zich wereldwijd. Helaas hoor ik deze originaliteit niet terug op tweede album Shouldn't Say This. Het bevat elf degelijke en ietwat saaie softpopliedjes. De dames zingen goed, maar o zo keurig. Qua muziek idem dito, nergens sprankelt het en spits ik mijn oren, integendeel, het kabbelt allemaal bijna geruisloos aan me voorbij. Misschien doen Vonder & Bloom er goed aan om op een volgend album niet alles tweestemmig te zingen maar het af te wisselen met solostukken van beiden om de eenvormigheid te doorbreken. Gezien hun creatieve ideeën rondom de PR van hun muziek zou dat toch moeten lukken.
Lenya - BackwoodsEen stuk spannender is de debuut-EP Backwoods van de Rotterdamse Julia Reinhold, alias Lenya. De zangeres verdiende haar sporen de afgelopen jaren door medewerking aan albums van onder anderen Goslink en Kim Janssen, het componeren van muziek voor verschillende kunstprojecten en het winnen in 2007 van de publieksprijs van de Grote Prijs van Zuid-Holland. In vier folkrock-achtige liedjes op deze EP laat ze horen wat ze in haar mars heeft. Met opener “In Away Pt. 2” wordt rustig afgetrapt, het is een sfeervol instrumentaal nummer van ruim een minuut. Daarna gaan in “Setting Clocks” de remmen los. Het is een goede, melodieuze uptempo song die knap in elkaar zit. “The Collector” is een dromerige en sfeervolle song en de EP sluit af met het vrolijke popnummer “This Time”. Naar verluidt is Lenya bezig met een volledige cd en dat is maar goed ook. Deze prima EP laat horen dat dat debuutalbum weleens heel veelbelovend zou kunnen worden.


mij=PIAS / Eigen Beheer

4 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven