Holly Golightly and The Brokeoffs – Sunday Run Me Over

Holly-Golightly_Sunday-Run-Me-Over.jpgEen liedje dat je het liefst nooit weer zou horen – “’t Is Moeilijk Bescheiden Te Blijven” van Peter Blanker – blijkt het zwakste nummer te zijn op het nieuwe album van Holly Golightly en Lawyer Dave. Of beter: ze coveren het origineel van Mac Davies, het bijna even vervelende “Hard To Be Humble”. Buiten deze cover zijn er nog twee niet van eigen hand: “I Forgot More (Than You’ll Ever Know)” van The David Sisters, een klassieke country-tranentrekker, en Wayne Rayne’s “A Whole Lot More…” ('We need a a whole lot more of Jesus and a lot less rock ‘n’ roll' is vakkundig omgebouwd tot 'We need a whole lot less of Jesus and a lot more rock ‘n ‘ roll'). Gevoel voor traditie (de naam Holly Golightly komt uit Truman Capote’s “Breakfast at Tiffany’s”) is een van de belangrijkste usp’s van Holly Golightly en Lawyer Dave. Holly mag er dan al een carrière op hebben zitten in The Headcoats en all female afsplitsing Thee Headcoatees, de cd’s die ze met Lawyer Dave uitbrengt zijn wat mij betreft superieur. Niet alleen heeft ze een mooie hand van covers kiezen (op die ene uitzondering na), de rootssongs die ze zelf schrijft zijn zonder uitzondering goed tot geweldig. Van het melancholische “The Future’s Here”, het adrenaline-opwekkende “Goddamn Holy Roll” via | “Tank” en “One For The Road” tot “This Shit Is Gold”: allemaal raak.


Mij=Transdreamer Records

4 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to Top