Father Murphy – Anyway Your Children Will Deny It

Father Murphy - Anyway Your Children Will Deny ItAnyway Your Children Will Deny It. Ik herhaal de titel maar, want het is het lolligste aspect aan het nieuwe album van Father Murphy. Ik verwarde de band in eerste instantie met het even obscure United Bible Studies, die hun improvisaties net even wat bezwerender (en vooral melodieuzer) weten te houden. Father Murphy is vooral heel raar, en een beetje black metal. Ik had het kunnen weten, want ik besprak ruim drie jaar geleden al een album van deze Italianen, die zich verstoppen achter synoniemen als 'Rev. Freddie Murphy' en 'Vicar Vittor Demarin'. Nu moge bekend zijn dat geestelijken dubieuze dingen doen met kinderen, als hun diensten dít soort muziek hadden bevat waren er weinig slachtoffers ter plaatse geweest om zich op uit te leven. Trommels uit de diepste krochten van de hel, gotisch lawaai, en een koor van zwarte krolse katten worden vermengd in de doopvont. IJkpunt van de wiekende waanzin is het wederom geinig getitelde “It Is Funny, It Is Restful, Both Came Quickly”. Hierin ontmoeten helikopter en hijskraan elkaar. Ons rest de vuurzee op de grond. En daarin flakkert in “In The Flood With The Flood” zowaar wat engelachtige hoop op. Of verbeeld ik het me maar? Dat zal wel.


mij=Aquarius

4 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven