Lost Bear – Shingolai

Lost Bear - ShingolaiWat mij betreft noemen ze alternative rock gewoon nog steeds collegerock. De Utrechtse jongens van Lost Bear dragen vast vale spijkerbroeken en houthakkershemden, en draaien in hun studentenhonk de hele dag Amerikaanse plaatjes uit de jaren '90. Zou Dogman van King's X erbij zitten? De titeltrack (en opener) van de ep combineert op dezelfde wijze stevige rock met een soulvolle strot. Het zompige intro is nog wat onaangenaam, maar al snel weet de groep de juiste melodieuze snaren te raken. Dat gaat ze gaandeweg de plaat steeds beter af, wat toch opmerkelijk is voor een kort visitekaartje. Echt genieten wordt het vanaf het goed opgebouwde “Bomberman's Friend”, dat via proggy wegtikkend gitaarwerk naar een groots refrein toewerkt. Ik spot er een heuse Snowstar-sound. Een jaar of wat geleden bracht Alexis Vos met Grapes of Grain twee albums op het label uit, waar Lost Bears ep perfect op aansluit. Het zullen dezelfde Amerikaanse invloeden gefilterd door Hollandse klei zijn. “Peppermint Schnapps” verbetert de (vergelijkbare) openingstrack glorieus, vooral door de uitzinnige vocalen. Het slotwoord is voor “Lonesome Drinker”. Een Nederlandse band die klinkt als Built to Spill. Ja!
Lost Bear speelt vanavond tijdens de eerste Soeplabel-avond in Ekko waar namens Subroutine, Snowstar en het nieuwe Zoology-label de volgende bands optreden: Space Siren // Homemade Empire // Lost Bear // Bart van der Lee // Mineral Beings // Glass Eyes.


mij=Snowstar

6 reacties

 1. Ludo

  “Speel ‘m op je discman”
  dat zal trouwens lastig worden want het is een vinyl-only release, als ik het goed heb.
  Maar je kan ‘m van hun Bandcamp plukken, dan zelf op cdr branden en je bent ready to go.

 2. Ludo

  “Speel ‘m op je discman”
  dat zal trouwens lastig worden want het is een vinyl-only release, als ik het goed heb.
  Maar je kan ‘m van hun Bandcamp plukken, dan zelf op cdr branden en je bent ready to go.
  Dan nog wel ff de lp kopen voor de sponsoring…
  allemaal te vinden op http://www.snowstar.bandcamp.com en http://www.lostbear.nl !
  50% van de band bleek live inderdáád een houthakkershemd te dragen
  en voor de rest was het prima hakketak-we doen alsof we er niks van kunnen-indierock
  needs more guitar solos though

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven