De Kift – Proost Trouwe Vrienden

de_kift-proost_trouwe_vrienden.jpgEen van de meest bijzondere bands uit ons land, De Kift zit dit jaar 25 jaar in het vak en dat moet gevierd worden. De band uit Koog aan de Zaan is groot geworden met een eigenzinnige mix van punk, rock en popmuziek en die door een fanfaremolen is gehaald. De Nederlandstalige, verhalende teksten, soms geleend van, soms geleend van dichters, zijn van hoog niveau. Nou zijn er meer sporen waarop het genieten is bij De Kift. Dat zijn allereerst de optredens, die een ware belevenis zijn. Ik heb er in ieder geval diverse gezien en me nog nooit verveeld. De generaties die het podium bevolken toveren bij mij altijd weer een glimlach op het gezicht en zanger Ferrie Heijne is een echte entertainer. Dan zijn er nog de releases. Zij begrepen al vroeg dat je werk moet maken van een release. Geen suffe cd-doosjes (of elpees), maar heuse kunstwerken. Dat is bij de nieuwste release Proost Trouwe Vrienden niet anders. Het is verpakt in een bewerkte versie van het boek DOKU. Maar goed, het gaat uiteindelijk om de muziek en dat is in dit geval een verzameling van 22 liedjes uit hun carrière die opgenomen zijn in radiosessies, live-optredens en nog wat andere plekken. Je hoort hoe bijzonder dit is, al denk ik dat het echt een album is voor de trouwe fanschare die alles al in huis heeft. Van De Kift krijg ik in ieder geval nooit genoeg.


mij=Eigen Beheer

4 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven