Sophie Hunger – The Danger Of Light

Sophie Hunger - The Danger Of LightDe Zürichse Émilie Jeanne-Sophie Welti (artiestennaam Sophie Hunger) doet de dingen in haar eigen tempo. Haar carrière is al vijf albums lang onderweg op het onbekende Zwitserse Two Gentleman-label. Ik kan me niet voorstellen dat er intussen geen aanbiedingen uit de hoek van het grote geld zijn binnengestroomd. Gelooft u mij, dit gaat snel héél succesvol worden. Sophie Hunger combineert toegankelijkheid met kwaliteit, net zoals Regina Spektor, van wie ze veel weg heeft. En Spektor bivakkeert al bovenaan de Amerikaanse hitlijsten, om over Fiona Apple nog te zwijgen. Voor wereldwijd succes zal Sophie wellicht de liedjes in het Duits op moeten geven, waarvan er nu nog een paar aanwezig zijn. Ik duim van niet, want Hungers smeuïge 'ch'-klank is werkelijk onweerstaanbaar. Het refrein in het intelligente “Das Neue” is onder meer daardoor een feestje. 'Wenn du bald nach Hause kommst, dann bin ich nicht mehr hier, ich kan nicht bleiben wie ich bin, trotz dir.' Misschien dat het woordje 'Hause' het triggerde, maar ik ging steeds meer aan een heupwiegende, jazzy versie van ons eigen Houses denken. Probeer “Take A Turn” maar eens. De single staat op het prettig puntige The Danger Of Light commercieel verantwoord vooraan. Van “LikeLikeLike” is niet alleen geen woord gelogen, ik brulde ook de hele week mee: 'And I sing la-di-da-di-da, I like to see you.'


mij=Two Gentlemen/Rough Trade

4 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven