Jeff Hershey & The Heartbeats – Soul Music Vol. 1

jeff_hershey_and_the_heartbeats-soul_music_vol_1.jpgDe zondagochtend blijkt er een te worden van rustig ontwaken: ontbijt, krant en muziek. Muziek die de lome toestand vast moet houden. Uit de gigastapel te bespreken materiaal besluit ik maar eens een album naar voren te halen puur om de titel: Soul Music Vol. 1. Tenslotte past soulmuziek bij een lome zondagochtend. Nou ben ik het algemeen niet erg weg van de nu-soul en mijn keuze had dus verkeerd uit kunnen pakken. De Californiër Jeff Hershey weet samen met The Heartbeats echter waar Abraham de mosterd vandaan haalt. Hershey heeft een lekkere strot en de onvermijdelijke saxen scheuren hun weg over de soulhighway waar labels als Stax ooit de fundering van legden. Niets nieuws onder de zon dus, maar aangezien die zestiger jaren toch wel even achter ons liggen, mag de generatie van nu het stokje overnemen. Al moet ik er even bij zeggen dat deze schijf op de thuismarkt al in 2011 verscheen. Misschien dat de productie wat spannender had gekund, het is her en der wat vlakjes en het mag meer sprankelen, maar Jeff Hershey mag van mij door naar een volgend album dat ongetwijfeld Soul Music Vol. 2 zal heten. Tenslotte is dit nog maar zijn debuut.


mij=Soundflat / Clearspot

4 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven