Knowbody Else – Soldiers of Pure Peace

Knowbody-Else_Soldiers-Of-Pure-Peace.jpgDe namen die bij Knowbody Else en Soldiers of Pure Peace horen zijn Black Oak Arkansas en Jim Dickinson, de legendarische producer. De southern rockers heetten Knowbody Else voor ze begin jaren zeventig de wereld veroverden met hun batterij aan gitaren en gruizige zang. In 1969, kort voor ze de naam van hun woonplaats (inderdaad, Black Oak, in het noordwesten van Arkansas) adopteerden voor hun band, namen ze een LP op als The Knowbody Else, nota bene voor het soullabel Stax. Maar eerder nog, in 1967, werkten ze met Jim Dickinson in de Ardent Studio met een totaal andere sound en totaal andere nummers. Het lidwoord hadden ze nog niet voor hun naam gezet en ze waren volkomen ingepakt door de psychedelica die zo hevig aan de westkust van de Verenigde Staten woedde. De tien nu teruggevonden tracks laten alle aspecten horen: vervormde zang, wilde stijlexperimenten, studio trickery en bizarre teksten. Ergens tussen Arthur Lee's Love, The Turtles en The Mothers of Invention kun je ze classificeren. Onbegrijpelijk hoe een band zo snel naar zo’n totaal ander genre kon evolueren, maar nog onbegrijpelijker dat een uitstekende psychedelische plaat zolang verborgen kon blijven. Maar nu wel keurig en met een mooi verzorgd boekje uitgebracht.


Mij=Arf Arf / Clearspot

4 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven