Voivod – Target Earth

Voivod - Target EarthAl drie decennia lang hakt Voivod volgens een beproefd Canadees houthakkersrecept hardhouten spaanders van de metalboom. In het prille begin werd de muziek verpakt in een speedmetaljasje. Gaandeweg zouden evenwel thrash- en proginvloeden hun weg naar het muzikale klankbord vinden, evenals sporadische punkerupties. De pennevruchten ontsproten doorgaans aan het brein van gitarist Denis 'Piggy' D'Amour, totdat die in augustus 2005 wreed uit het leven werd gerukt door de vreselijke ziekte met de grote K. Niettemin zouden na zijn dood nog twee albums uitgebracht worden met door hem op zijn computer nagelaten liedjes. Dit Target Earth is het eerste plaatwerk zonder inbreng van de illustere bandoprichter, maar herbergt wel de terugkeer van de verloren gewaande zoon Jean-Yves Thériault, die voor het eerst sinds ruim 20 jaar zijn kunsten op de basgitaar weer eens mag etaleren onder het banier van Voivod. Een en ander roept de vraag op in hoeverre de wijzigingen van invloed zijn geweest op het 'van dik hout zaagt men planken'-geluid van de band. Welnu, de beminde gelovigen kunnen zich rustig ter communie begeven, want Target Earth predikt op onvervalste wijze het Voivodiaanse testament met stevige riffs, huizenhoog opgeworpen en gespeeld met een furieus fanatisme dat men zou verwachten van een roedel jonge honden in plaats van een stelletje doorgewinterde wolven. Geen dwalingen van het verlichte pad derhalve en dat is wellicht het enige minpuntje van dit ambachtelijke werkje, dat precies aan de verwachtingen voldoet, maar meer ook niet.


mij=Century Media

4 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven