Pinback – Information Retrieved

Pinback - Information RetrievedDeze recensie zou heel kort kunnen zijn. Information Retrieved is de nieuwe Pinback-plaat. Pinback-platen klinken altijd als Pinback. En aangezien Pinback een fijne band is, kunnen de fans hun portemonnee trekken. Toch komt het duo er dan wel erg makkelijk vanaf. Om positief te beginnen: het is amusant te merken hoe uitgekiend Information Retrieved werkt. Wie het album niet al te hard op de achtergrond laat spelen hoort kabbelende indiepop. Je krijgt zo haast een vorm van ambient, vol fluwelen vocalen en liedjes die als zorgvuldig gelegde mozaïek in elkaar steken. Maar ook op luider niveau werkt het album. Dan komen de subtiele stemverheffingen ineens binnen, en worden nummers als “Proceed To Memory” en “Diminished” verrassend goed. 'Should it be so hard to have a nice day?' Tot zover dus niets te klagen, maar het onderkoelde Information Retrieved heeft ook iets uitgeblusts. Om je schouders bij op te halen, zelfs als fan. Er gebeurt helemaal niets nieuws. Ik zou het zo tof vinden als Pinback eens een producer als David Fridmann in zou huren, die de band door de kamer mept, en hun psychedelische Mew-achtige kant tevoorschijn weet te toveren. Pinback stijgt hier eigenlijk maar één keer boven zichzelf uit. Bij de slottrack “Sediment” veer ik op. Waarom dat effect nu juist daar optreedt is het geheim van de goede songsmid. Misschien komt het door de prachtige piano-partij, de tamboerijn, of toch het refrein waarin de heren eindelijk zelf geëmotioneerd raken van hun melodieën. 'In a villa on the outskirts of Taormina, they're staking your room out.'


mij=Temporary Residence

4 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven