The Setting Son – Before I Eat My Eyes & Ears

The Setting Son - Before I Eat My Eyes & EarsIk zou er heel wat voor over hebben om, puur voor de lol, eens in de tijdmachine van professor Barabas plaats te nemen . Dan kan ik namelijk alsnog de Stones het Kurhaus op zijn kop zien zetten of de Beatles in de boerenvelden van Blokker bij Hoorn zien optreden. Ach, dit is natuurlijk onzin, maar toch, ik denk niet dat ik de enige ben die hierover nadenkt. De jongens van het Deense bandje The Setting Son bijvoorbeeld, zijn (net als onze eigen onvolprezen The Kik) misschien wel echt in het verkeerde tijdperk geboren. Begrijp me goed, de band rond Sebastien T.W. Kristiansen is zeker niet het zoveelste retrogroepje maar de invloeden van de sixties beat en psychedelica ( het orgeltje op “Terrible Town”!) zijn overduidelijk. Aanstekelijk, vrolijk en ongecompliceerd klinkt The Setting Son in “All That Candy”, maar het wat meer gelaagde “Above the Rest” laat horen dat er meer is in het leven dan leut.


mij=Bad Afro

4 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to Top