Casket Lottery – Real Fear

Casket Lottery - Real FearIn navolging van Quicksand en Far onstond een hybride genre in Amerika dat ergens tussen hardcore, punkrock en indierock in zat. Een Coalesce pakte het voortvarend en vooral hard en schizofreen aan. Een band als Get Up Kids dwaalde af en verloor zich in de wave. The Casket Lottery laat de indierock de overhand nemen. Meer en meer zet de band lange uithalen in om spanningsbogen uit te werken. Het is hardcore en post-hardcore met emotioneel geladen vocalen, intervallen, melodie en harmonie. Zeg maar The Pink Flag van Wire met extra lagen gitaar. Geregistreerde gruizige postcore is net even wat anders. En ja, dat valt moeilijk te categoriseren. The Casket Lottery uit Kansas mag dan op enkele momenten cheesy en gekunsteld overkomen, het merendeel van wat uit het brein van Nathan Ellis komt is oprecht en snijdt meteen in de ziel. Wie deze plaat vaker luistert, herkent de structuren en ontdekt telkens weer andere lagen. Real Fear is een sluimerend, onderhuids plaatje.


mij=No Sleep/Essential

4 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven