Stereophonics – Graffiti on the train

Stereophonics_-_Graffity_on_the_train.jpgWaar zou dat omslagpunt liggen? Dat punt dat het allemaal niet meer uitmaakt wat je uitbrengt. Dat punt, zeg maar, dat AC/DC, Motörhead en de Stones allang bereikt hebben en waar Danko Jones hard naar op weg is. Dat punt dat Prikkie mompelend opkijkt en zich afvraagt: “was dat een vierde akkoord?” Dat punt dat iedere plaat gewoon goed is. Niet super, maar ook niet slecht. Ik denk dat Stereophonics dicht tegen dat punt aan zitten. Degelijke FM-rock, op zijn Brits, met een Welsh kantje. Echt verrassen doen ze niet meer, maar hun truukje is goed genoeg om het weer te horen. Vooral als je het titelnummer van de nieuwe plaat Graffity on the train hoort of “Violins or Tambourines” hoort. Beide lekker vet aangezet met wat strijkers. Die laatste is trouwens uw periodieke Tragically Hip-referentie, want het zijn en blijven fans. Het vierde akkoord in deze kwestie is het bluesje “Been Caught Cheating”, maar voor de rest is het op en top Stereophonics en zolang ik nog behaaglijk tegen de stem van Kelly Jones aan kan hangen hoeft er voor mij niet veel te veranderen. Niks nieuws dus, vanuit Cwmamam, maar wat klinkt het weer fijn…


mij=EMI

4 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to Top