David Philips – December Wine (4 Track Tapes)

David Philips - December Wine (4 Track Tapes)Het is niet iedere singer-songwriter gegeven om in zijn of haar eentje te kunnen boeien. Bij live-optredens lukt dat meestal nog wel, maar voor de cd's wordt voor de broodnodige variatie vaak de hulp ingeroepen van andere muzikanten. Die heeft de al geruime tijd in Barcelona wonende Engelsman David Philips niet nodig. Net als op voorganger The Rooftop Recordings produceerde en schreef hij alle songs en speelde hij alle instrumenten op zijn derde cd December Wine(4 Track Tapes) zelf. Niet opgenomen in een dure opnamestudio maar simpelweg thuis met een Tascam Portastudio 4 track Cassette Recorder met TDK SA90 cassettes! En dat klinkt niet dof of gedateerd maar verrassend goed. Philips' folk/bluessongs zijn sterk. Variatie is er genoeg, zoals het mooie “A Sailor's Song”, de fraaie ballad “All Is Lost” of de melodieuze songs “Life On The Wing” en “The Man In The Moon Looks Scared” die qua sfeer teruggrijpen naar de zestiger jaren. Philips is een uitstekende gitarist, wat nog eens onderstreept wordt in het instrumentale “Ruby” en “Flamingo, en gezegend met een warm en relaxed stemgeluid. The Rooftop Recordings was een akoestische plaat, December Wine(4 Track Tapes) klinkt al ietsje voller door gebruik van bas en drums en wat meer (zang)effecten. Vol of kaal, het maakt eigenlijk weinig uit hoe je David Philips hoort, wat overheerst is het talent van een solist die in staat is om met weinig middelen grote indruk te maken.


mij=Black And Tan

4 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven