Multi-Panel – All It Takes

Multi-Panel_All-It-Takes.jpgHet aardige van All It Takes is dat er een sympathiek soort gebrek aan pretentie uit spreekt. De tracks zijn gratis te downloaden via NoSource en bij BandCamp in betere kwaliteit dan als standaard mp3 te vinden. Net als bij een andere Nederlandse koning van de elektronische huisvlijt – Kettel – is het, hoe zorgvuldig, vakkundig en met liefde ook gemaakt, een losse, ongedwongen sfeer die over de muziek ligt. Kijk maar wat je er van vindt of mee doet. En dat heeft uiteraard niets te maken met de inzet waarmee Ludo Maas aka Multi-Panel de tracks gemaakt heeft. Multi-Panel is nu drie albums op weg en ook de zestien nummers die hier verzameld zijn, laten lo-fi IDM (deze term komt uit de bio) horen met een voorkeur voor melancholiek getoonzette melodieën. De in diezelfde bio genoemde invloeden zijn niet steeds terug te horen, maar een aantal liggen voor de hand: Boards of Canada, Fennesz en Nick Drake (de zang!). Andere associaties liggen in de buurt van Codeine en Yo La Tengo-die-zich-op-synthesizers uitleven. Folktronica is een flauwe term, maar de meestal rond de drie minuten klokkende, soms aan soundscapes, soms aan klassieke popliedjes herinnerende nummers worden zo wellicht het best omschreven. Hoogtepunt is overigens “Saturday”: countryfolk dat zich ontwikkelt tot een soundscape.


Mij=NoSource / Eigen beheer

3 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to Top