Troy Van Balthazar – …Is With The Demon

Troy Van Balthazar - ...Is With The DemonOnlangs werd de tiende verjaardag van Mountain Goats' Tallahassee met een coversalbum gevierd, waaraan artiesten als Kimya Dawson en Jeffrey Lewis meewerkten. De mij volslagen onbekende Troy Von Balthazar viel ook al eens zo'n eerbetoon ten deel. Ik vermoed dat de voorman van Chokebore érgens 'big' moet zijn. Misschien in Frankrijk? Zijn nieuwe album komt uit op het Franse Vicious Circle, en eerder al verscheen er een Live in Paris-cdr. De woorden 'cdr' zijn cruciaal hier, want bij mij gaan de gedachten op …Is With The Demon vooral terug naar de 'beroemde' compilaties van Livingroom Records. De Nederlandse home-tapersscene herleeft via de pen van een Amerikaanse singer/songwriter, het moet niet gekker worden. Het niveau van deze plaat ligt dan ook ergens tussen Club Diana en King Me. Het gros van de liedjes wiegt uiterst vriendelijk en beschaafd, terwijl Troy consequent door ruisfilters zingt. 'He was once a little fat baby' zeggen we dan, en nu is ie een sympathieke singer/songwriter.


mij=Vicious Circle

4 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven