Paaspop 2013 – Voorpret

Festivalseizoen? Nou, graag! Laat maar komen! Van dat winterse weer van deze week hebben we echt genoeg! Ook al zien de temperaturen er nog niet geweldig uit, komend weekend is het Pasen en staat seizoensopener Paaspop voor de deur. Het festival dat ooit begon in de manege van Schijndel heeft de laatste jaren een enorme groeispurt doorlopen qua terreinomvang, het aanbod muziek en debiele randverschijnselen. Maar vooral het ontmoeten van (oude) bekenden blijft een belangrijke aantrekkingskracht op dit gemoedelijke festival, hoe moeilijk dat ondertussen ook geworden is gezien de hoeveelheid bezoekers. Ach en anders is er nog altijd de muziek. Hoe ziet mijn muzikale route er dit jaar waarschijnlijk uit?
Raketkanon
Laat ik maar direct beginnen met de opmerking dat ik vrij weinig te vinden zal zijn bij het hoofdpodium (met de naam Apollo tegenwoordig). Kane, Blof, Barry Hay, Caro Emerald, Di-rect, Memphis Maniacs…. kom op zeg! En wat is dat nou met de Monsters Of Rock-tent? Die heet tegenwoordig dus Phoenix? Wasdanou?!? We spreken vooral af in de Jack Daniel's tent, die heeft veruit de meest interessante programmering. Uch!


mij=Door: TheLeonKing
Neem de vrijdag, 29 maart: Alle bands op het Jack Daniel's podium wil ik graag zien. Van de classic Southern-rock van Navarone, de experimentele posthardcore (lees: oordoppen!) van Raketkanon, de fijne indie van Bombay Show Pig, de Eindhovense garagerock van Mozes And The Firstborn tot de melodieuze hardcore van persoonlijke favorieten John Coffey. Misschien dat ik tussendoor nog The ZZ Tops en de knoeroude psychobilly van Badmobile in de gezellige Thunderbolt ga bewonderen. Hell Yeah, dat lijkt mij wel wat. De vooruitzichten voor een fijn festivalavondje (want het begint pas om 17 uur) zijn daar.
John Coffey
Zaterdag 30 maart is de eerste volledige festivaldag. Toen ik via Twitter vernam dat zowel postnoiserockband Steak Number Eight als de heringetreden punkrockers van Spider Rico op Paaspop staan betrapte ik mezelf op een vreugdesprongetje. Om vervolgens enigszins teleurgesteld te zien dat beide al om 14:30 op de timetable staan. Tegelijkertijd dus. Balen, beide had ik wel weer eens willen zien.
Steak Number Eight
Daily Bread speelt in de festivalvreettent a.k.a. Restolounge. Energieke shoegazersynthpop onder het genot van friteurdampen. Mmmmmm, misschien dan toch maar de surprise act in de Thunderbolt gaan checken: Jack Daniel's Legend. Een verrassing is (bijna) altijd leuk, toch?
Daily Bread
Tja, bij gebrek aan beter ga ik vervolgens maar naar Kensington. Hoewel… hun strakke poprock kan misschien nog verrassend goed zijn. Wellicht biedt Gojira in de Phoenix-tent enig alternatief? Met hun progressieve deathmetal is dit toch duidelijk andere koek. Het is dan wel weer lekker om daarna tot rust te komen bij Mister And Mississippi. Die wil ik zeker gaan zien. Zouden ze ook een cover doen van het Pussycat-liedje? Dat zou niet misstaan op Paaspop.
Mister and Mississippi
De met name in DWDD-hoek gelauwerde Anne Soldaat komt ook spelen. Ondanks dat ik zijn laatste plaatwerk niet zo sterk vind ga ik 'm waarschijnlijk toch opzoeken in de Jack Daniel's. Het missen van het rockabilly-feestje van Twenty Sicks onlangs in café d'n Brouwer kan ik zowaar inhalen in de Thunderbolt, waar de drie heren (klassieke rockabilly-bezetting, helemaal goed heren) een heuse hardrock-tribute gaan uitvoeren. Met een dikke knipoog naar Elvis, party on! Het op hetzelfde moment spelende Will And The People hadden we toch al vorig jaar gezien in de Restolounge (Vette shit toen nog).
Will And The People
Snel weer terug naar de Jack Daniel's voor de jonge knapen van Palio Superspeed Donkey. Dichter bij de Arctic Monkeys-van-het-eerste-uur kan je bijna niet geraken. Hoewel…. ze hebben meer in hun mars, let maar eens op. Scram C Baby, Yeah! Afhankelijk van mijn stemming c.q. sapinname sluit ik de avond af met de garagerock Traumahelikopter of het ouderwets voetjesvandevloer bij de dj's van 80's Verantwoord. Of gewoon beide doen? Als het maar ver genoeg weg is van Kane in de Apollo.
Palio Superspeed Donkey
Zondag 31 maart zou ik beginnen met de onbevangen rock van The Jacks in natuurlijk de Jack Daniel's tent. “Laat die meiden de boel maar wakker schudden!”, zullen ze bij de Paaspopprogrammering gedacht hebben. Nog een keertje Mister And Mississippi gaan kijken? Het kan zowaar in de Restolounge. Zorg dan in ieder geval dat je weer op tijd terug in de Jack Daniel's bent voor de energieke postpunk van allegaartje Bullerslug. Met die kale van Aux Raus in de gelederen moet dat wel gaan knallen lijkt me.
The Jacks
Na Bullerslug is het de beurt aan Stuurbaard Bakkebaard om veel decibellen in de Jack Daniel's te blazen. Met de nodige potten en pannen natuurlijk. Jammer dat hun optreden overlapt met dat van de huisband van Paaspop: Peter Pan Speedrock. En als we dan toch in de Phoenix-tent zijn is het zeker de moeite waard om te blijven plakken bij het Belgische Balthazar. Stilistisch nogal een muzikale schok ten opzichte van de speedrockers uit Eindhoven, maar dat heb ik er wel voor over. Ik verheug me al op een subtiele uitvoering van “Listen Up”, mocht dat überhaupt mogelijk zijn in de voormalig Monsters Of Rock-tent.
Balthazar
Over rock gesproken: Vanderbuyst staat ook op het programma. Voor The Gaslight Anthem ga ik vermoedelijk toch even kijken bij het hoofdpodium, maar zal het einde van de set niet halen gezien de overlap met … And You Will Know Us By The Trail Of Dead. De kans om me te laten onderdompelen in hun intense gitaarsound ga ik niet aan me voorbij laten gaan. Zin in!

4 reacties

  1. stn

    Oh en heeft iemand anders enig idee wat er op het dance-gebied daar gaande is? 😉
    Nou en of. De Bloody Beetroots, hell yeah! Wiens nieuwe niet-subtiele single “Spank” hier al een week door de boxen knalt… 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven