Pinnick Gales Pridgen – Pinnick Gales Pridgen

Pinnick Gales Pridgen - Pinnick Gales PridgenDe gedaalde cd-verkopen hebben voor muziekliefhebbers het voordeel dat allerlei muzikanten elkaar opzoeken voor het een of andere project. Gitarist Eric Gales en drummer Thomas Pridgen (The Mars Volta) kenden elkaar al, want Pridgen heeft een tijd in de Eric Gales Band gedrumd. Doug 'dUg' Pinnick's King's X lag een tijdje stil vanwege een zware hartaanval van drummer Jerry Gaskill. Platenbaas Mike Varney zag wel muzikaal brood in een samenwerking, en gelijk had hij. Het is een klassiek bluesrocktrio, ook muzikaal. Een cover van Creams “Sunshine Of Your Love” is dan ook zelden zo op zijn plaats geweest als hier. Net zoals bij Cream het geval was wordt hier flink wat muziekgeschiedenis ondergebracht in moddervette bluesrock. Pinnick brengt de nodige funk mee, Gales gooit door zijn zwaar overstuurde gitaargeluid een flinke lik psychedelica, Pridgen drumt functioneel en afwisselend en voor de rest is het genieten van ultiem muzikaal vakmanschap. Daarbij komt dat de stemmen van Gales en Pinnick elkaar mooi aanvullen. Fraaie songs zijn onder andere het verbeten “Hate Crime”, het gestaag doortuffende “Angels And Aliens” en de gitaarinstrumentaal “For Jasmine”, gebaseerd op Beethovens “Für Elise”. Het zal een van de beste powertrioplaten van dit jaar blijken en toch valt 'ie me iets tegen. Het laatste stapje extra blijft namelijk uit, de synergie waardoor de drie boven zichzelf uitstijgen. Het is uiteindelijk een goede, maar vrij voorspelbare mengeling van hun stijlen, zij het op hoog niveau. Juist van deze samenwerking had ik wèl dat beetje extra verwacht. Close, ook nog een cigar, maar geen Cubaan.


mij=Magna Carta

4 reacties

  1. Henry

    Precies, het had allemaal net iets meer kunnen vlammen. Al draai ik dit al weken bijna dagelijks! Deze lui moet je ongetwijfeld vooral live zien. Dan gaat het gas er zeker op. Heerlijk bluesrock trio.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven