Sallie Ford & The Sound Outside – Untamed Beast

Sallie-Ford_Untamed-Beast.jpgEen van de hypes van begin 2012 was Boys & Girls, het debuut van Alabama Shakes: rauwe rock ‘n’ roll met een zangeres in de hoofdrol. Geen poppetje met lang blond haar en een nagemaakte stoere uitstraling, maar een Echte Vrouw. Met hoofdletters. Eentje waar je tegelijk bang voor bent en verliefd op kunt worden; geen klassieke schoonheid, maar een dame waar je eigenlijk zo ver mogelijk vandaan wilt blijven, ondanks dat je gebiologeerd naar haar blijft luisteren en kijken. Sallie Ford is er ook zo eentje: ze brengt furieuze rhythm & blues, rock ‘n’ roll en rockabilly, overgoten met een fikse dosis soul. Ze draagt een klassieke vlinderbril, zet een ongelooflijke strot op en heeft een bandje zonder teveel ego’s achter haar staan. Haar drie bandleden van The Sound Outside weten precies waar ze voor ingehuurd worden: om de geweldige strot van frontvrouw Sallie Ford zo goed mogelijk uit te laten komen. En dat dat het beste kan door vuige riffs te spelen en zich in het algemeen niet in te houden, komt dan goed uit. Debuut Dirty Radio klonk ongepolijster , maar deze niet te temmen dame (die teksten!) doet met Untamed Beast mee met de grote Bad Boys.


Mij=Fargo / Konkurrent

4 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to Top