Alabama Shakes – Boys & Girls

Alabama Shakes - Boys and Girls.jpgEn jawel, we hebben weer een fijne hype te pakken. Dit keer doen we er graag aan mee. Ze komen uit Alabama, bestaan uit drie mannen en een vrouw – frontvrouw en zangeres – en ze spelen een broeierige mix van rhythm & blues, garagerock en soul. Eerst was er een EP en vervolgens de aankondiging van hun debuutalbum Boys & Girls die razendsnel en vol verwachting overal genoemd werd. Na alle Engelse modern soul-dames, de wederopstanding van een aantal grote namen uit het verleden (Mavis Staples! Candi Staton!), de populariteit van labels als het Brooklynse Daptone en de plotse opkomst van een aantal grote, oude namen (Charles Bradley!), is het blijkbaar tijd voor nieuwe, frisse, jonge bands in het genre. Alabama Shakes klinkt niet alleen authentiek, ze zijn het volgens mij ook. Want hoewel niet alle nummers op Boys & Girls even goed zijn, worden ze met zo’n aanstekelijk enthousiasme gespeeld, dat je wel om moet gaan. Met zangeres Brittany Howard hebben ze dan ook een frontvrouw die alles lijkt te kunnen. Van suikerzoet naar o zo dwingend de liefde verklaren (“I Found You”, “Be Mine”), melancholiek mijmeren (“You Ain’t Alone” , titelnummer “Boys & Girls”) tot hartstochtelijk klagen (“Heartbreaker”) en gewoonweg een furieuze keel opzetten (opener en prijsnummer “Hold On” en afsluiter “On Your Way”).


mij=Rough Trade

4 reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven