RNDM – Acts

RNDM_-_Acts.jpgSupergroepen. Je zet een aantal artiesten van verschillende bands en/of signatuur bij elkaar en hoopt maar dat het geheel meer is als de som der delen. En dat blijkt meestal niet zo te zijn. Want het moet al wel meteen heel goed klikken, wil het een meesterwerkje opleveren. De synergie ontstaat vaak pas na veel en lang doorbrengen in het oefenhok en veel toeren. Zoals bij een band als Pearl Jam. De muzikale basis van die band, Stone Gossard en Jeff Ament, kent elkaar al heel lang en speelt al heel lang samen. Maar dat wil niet zeggen dat ze altijd met elkaar spelen. Gossard hobbyt wat bij in Brad en Ament doet dat tegenwoordig in RNDM. En laat daarvan nu onlangs de eerste cd, Acts, verschenen zijn. Ament werkt hierin samen met singersongwriter Joseph Arthur (vandaar “supergroep”) en oude vriend Richard Stuverud. Of je wilt of niet, bij een eerste beluistering ga je het toch onwillekeurig vergelijken met Pearl Jam en Brad. En dan is de conclusie al snel: een leuke hobby, dat RNDM. Maar net zoals bij Brad hadden we er nooit van gehoord als er niet een paar bekende artiesten in de band gezeten hadden. Hiermee niet gezegd hebbende dat Acts een slechte plaat is. Het is Amerikaanse radiorock met referenties aan Foo Fighters en U2 en als Ament wat meer rootsy met de gitaar wordt, dan is Big Country niet ver. Maar het kabbelt het ene oor in en het andere oor weer uit en is eigenlijk gewoon muziek voor bij het stofzuigen. Je krijgt er goede zin van, maar wilt als je klaar bent wel eens goede muziek horen. Een Pearl Jamplaatje bijvoorbeeld. Alhoewel


mij=One Little Indian / Konkurrent

4 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven