Serenity – War Of Ages

Serenity - War Of AgesDe Oostenrijkse deelprovincie Tirol zal waarschijnlijk niet in de laatste plaats geassocieerd worden met langgerekte witte pistes, jodelende dames en de overbekende natuurfilms met in de hoofdrol Heidi of één van haar wulpse assistentes. Maar er is meer onder de zon. Zo is het ook de broedplaats voor de symfonische metalband Serenity, een 5-koppig gezelschap dat met War Of Ages alweer aan het vierde werkstuk toe is onder het banier van Napalm Records. Tot op heden had het ensemble zich door nijver en noeste zelfpromotie een alleszins verdiend verblijf in de marge van het harde muziekspectrum verworven, maar ditmaal hoopt het met de volledige steun van het label en een toegevoegde waarde in de persoon van zangeres Clémentine Delauney door te breken naar het volgende niveau. De muziek opereert voornamelijk in toegankelijke sferen met veel nadruk op melodie en orkestrale partijen en de gedachte te maken te hebben met het jongere broertje van Kamelot dient zich onvoorwaardelijk aan. Grote troef en publiekstrekker is zonder twijfel zanger Georg Neuhauser, die de beschikking heeft over een redelijk hoge stem die enkele octaven bestrijkt. Door de muzikale arangementen van veteraan Oliver Philipps komt het concept rondom historische figuren zoals Napoleon en Alexander de Grote tot een sprankelend wasdom. Desondanks slaagt de band er niet in boven zichzelf uit te stijgen en dat is wellicht het grootste minpunt van een verder prima schijfje.


mij=Napalm

4 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven