Tall Ships – Everything Touching

Tall Ships - Everything TouchinPostrock uit Brighton? Vooruit dan maar! En hoe, want na Oceansize, TransAm en Tortoise zou ook de Belg Rudy Trouvé strontjaloers zijn op deze prachtplaat vol wonderschone melodieën, zanglijnen en drama. Na slechts een paar EP’s is dit het full-length debuut van de Engelse band. Het trio plukt overal en nergens inspiratie vandaan. De songs kletteren als een waterval je huiskamer binnen, de gitaren doen de rest. Modest Mouse heeft zijn kracht van het liedje afgestaan, Okkervil River de gevoelige momenten en samenzang. Nu kun je beweren dat de band niet bepaald origineel is. Klopt! Maar wat is nog origineel in muziekland? Iedereen jat maar van elkaar. Waar het om gaat is dat je een intentie terughoort en herkent. Een intentie om prachtsongs af te leveren die natuurlijk in elkaar overlopen. Songs die bulken van de harmonie, en dat met een beperkt technisch muzikaal inzicht. Tall Ships heeft heel veel monotone lagen over elkaar heen geplakt en is gaan schuiven in de timing. De heldere vocalen en de cleane gitaarpartijen maken het werk af. Met minimale middelen heeft Tall Ships een palet aan ontroering neergelegd. Dat doen ze toch maar even.


mij=Blood And Biscuits/Big Scary Monsters

4 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven