Sukilove – Drunkaleidoscope

Sukilove_Drunkaleidoscope.jpgPascal Deweze kan veel. Zelfs clips maken. Het filmpje bij “Lancelot” is van zijn eigen hand en een mooie illustratie van de albumtitel van het nieuwe Sukilove-album: caleidoscopische beelden die een psychedelisch effect geven dat je met een beetje kwade wil en een heleboel alcohol ook op een andere manier kunt oproepen. Deweze is een van die muzikanten – is dat nou typische Belgisch? – die alles wil en dus ook gewoon alles doet. Van relatief eenvoudige indiepop in Metal Molly (bij het horen van die naam alleen al krijg ik een dag lang “Orange” niet meer uit mijn hoofd), via lo-fi exerimenten met Mitsoobishy Jackson, de mambo big band El Tattoo del Tigre, onversneden country met Chitlin’ Fooks (met Carol Van Dijk) tot Sukilove, de nom de plume waaronder hij alles vangt wat niet bij een van de andere bands past. Even lastig is het dus om een adequate omschrijving te geven van Drunkaleidoscope, de vijfde langspeler van Sukilove alweer. Ik denk dat Pascal Deweze iemand is met een groot gevoel voor bewondering. Alles wat hij mooi vindt, wil hij nadoen. De beste illustratie is het rijtje helden in het weerbarstige miniatuurtje Beatlesnake: 'I’m a Beatlesnake […], a Beefheart-steak, a Gainsbourg-fake, I’m a Beach Boy-cake'. Waarmee de referenties voor Drunkaleidoscope opgesomd worden: schijnbaar onverenigbare grootheden die deze eigenwijze Belg mooi op een album weet te vangen.


mij=Jezus Factory / Rough Trade

3 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven