Acres of Lions – Collections

Acres of Lions - CollectionsEigenlijk ben ik niet zo van het afzeiken van bandjes. Smaken verschillen nu eenmaal, en dat is maar goed ook. Stel je voor dat iedereen van de bandjes houdt, die ik leuk vind: ik zou dan uitsluitend nog een stadionconcerten kunnen gaan. Acres Of Lions ga ik ook niet afzeiken. Als ik de opener “Set me On Fire” van hun tweede album Collections hoor, dan kan ik me zo voorstellen – het klinkt toch wel enigszins bekend – dat ik dit nummer vaker heb gehoord op een radiozender als 3FM. Hier gaat wel vaker een nummer het ene oor in en het andere weer uit. Zonder dat ik het vervelend vind trouwens. Als je het hoesje bekijkt met albums dan herken ik twee namen: AC/DC en Bob Dylan, maar dit Canadees kwartet staat hier ver vanaf. Dit is typische FM Rock die productioneel prima klinkt. Het rockt gestaag voort, de zanger probeert mij emotioneel te raken, maar de band zoekt nergens de grenzen op. Als album met tien liedjes is het wel wat teveel van het goede. Als ik dit stukje tik, lees ik op hun Wikipedia dat er al een nieuwe is. Collections kwam in hun thuisland al in 2011 uit. Kennelijk loopt Nederland qua releases wat achter. Misschien dat ik dan een nummer van hun nieuwe gehoord heb. Ik vrees namelijk dat het allemaal net wat teveel eenheidsworst is.


mij=Fierce Panda / Munich Records

4 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven