Baby Guru – Pieces

Baby Guru - PiecesBaby Guru is klein Grieks grut, maar wel onwijs goede. In Nederland is Jacco Gardner sinds kort de vaandeldrager van de retropop, en wie hem zoals ondergetekende net even te soft én Brits vindt kan op Pieces inhaken. Ook deze muziek komt uit de tijdmachine, maar is een mespuntje edgier en Amerikaanser. Bovendien geven deze jongens hun nostalgische cocktail wél een eigen twist mee. Zo sneert de zanger in “Necessary Voodoo” als de Golden Earring van weleer, maar tikken de drums op zijn krautrocks onverstoorbaar verder. Ook na het sterke openingssalvo blijven de bezwerende liedjes vol onderhuidse spanning zitten. Cruciaal voor het bandgeluid is het gevarieerde spel van de toetsenist. Met zijn dreinende orgelpartijen en tinkelende loopjes bekijkt hij de wereld door het brilletje van Ray Manzarek. Als de zanger zijn best doet is “The End” niet ver weg meer. Of zoals de man het zelf zegt in hoogtepunt “Amaye”: 'Won't you shut your bloodshot eyes for freedom”? Een koor van wildemannen valt hem bij.


mij=Inner Ear

4 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven