Spot Festival Voorpret

Natuurlijk wist je dat dat het komen ging, ik had het immers vorig jaar meegemaakt. Op het moment dat je als muzieksite de zogenaamde accreditatie rond hebt voor Spot Festival in Aarhus (Denemarken), dan word je platgespamd, door boekers, platenmaatschappijen en andere belanghebbenden in de muziekwereld om toch vooral naar hun bandjes te komen kijken of om bij hun standje, bijeenkomst, borrel of ontbijt langs te komen. Bij Spot is dat vooralsnog het enige festival dat het mijzelf gebeurt, maar goed, zo heel veel showcasefestivals zie ik niet. Het doel van Spot is dan ook letterlijk het promoten van Scandinavische bandjes in het algemeen en Deense in het bijzonder. Dus ieder jaar weer een mooie staalkaart van wat er in de Noorden gebeurt.


mij=Door: Gr.R.
Maar de stroom mail is overweldigend en de pogingen om aandacht te trekken zijn soms aandoenlijk. Zo richt Astrid Nora van Where Did Nora Go zich zelfs persoonlijk tot me, beginnend met een ‘Lieve Gr.R.’. Kijk, dan weet je je in ieder geval voorzien van mijn aandacht. En ga ik even luisteren naar Nora’s werk op Spotify. Cellogedreven singersongwriter, klinkt veelbelovend. Spotify is in dezen sowieso erg handig, want – wat voor elk festival geldt en voor een showcasefestival met wat minder bekende muziek al helemaal – waar begin je? Wat ga je allemaal zien?
Een eerste opvallende conclusie, er staan een hoop bandjes die we ook op Nordic Delight zagen en hoorden. Dat zou je andersom verwachten. Of is Nordic Delight nog hipper dan Spot? Verder valt me dat ten opzichte van vorig jaar de diversiteit groter is. Ik hoor meer en betere zware gitaargedreven muziek, zoals metal en degelijke punkrock, genres dat het traditiegetrouw erg goed doet boven Hamburg. Bands als Helhorse, Hamferð en Fossils klinken interessant. En we slaan een optreden van Baby in Vain sowieso niet af. Interessante vrouwelijke singer/songwriters zijn Maria Timm, Mariam the Believer en Siri Nilsen. Om er twee uitersten, wat genre betreft, bij te pakken. Veel elektronica in Denemarken, de discoperiode lijkt weer terug, opvallend veel reggae, polka, powerfolk en navenante feestmuziek. Met een dikke honderd bandjes en artiesten zowel op Spot als op festiviteiten daaromheen hoeven we ons niet te vervelen. Alleen weer de blaren lopen, want zoals het een goed File Under-verslag betaamt, moet er weer zoveel mogelijk bekeken worden (niet dat dat altijd lukt, maar we doen ons best). We hebben het er graag voor over. Net zoals die spam in de mailbox.

4 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven