Iggy & The Stooges – Ready To Die

Iggy_Ready-To-Die.jpgDrie platen, drie klassiekers. De trits The Stooges, Funhouse en Raw Power zetten de rock ‘n’ roll op scherp en maakten muziek echt gevaarlijk. Eerst kreeg je een knal voor je kop, vervolgens schopten ze je in je ballen en wanneer je voor oud vuil op de grond lag, tilden ze je lachend weer op om de procedure te herhalen. Daarna was het over met de The Stooges en startte Iggy Pop zijn solocarrière, met pieken en vooral een boel dalen. Beluister zijn laatste soloplaat maar eens (of beter: doe dat maar niet). In 2007 brachten de inmiddels weer bij elkaar gekomen Stooges The Weirdness uit. Een plaat die angstig op de rand van belachelijk balanceert, maar de gelijknamige tournee deed dat album snel vergeten. Nu gitarist Ron Asheton overleden is, zijn The Stooges weer omgedoopt in Iggy & The Stooges en is er een nieuw album. Maar van balanceren is geen sprake meer. De band is in de afgrond van stupide gelazerd en komt met de meest stompzinnige nummers die je dit jaar zult horen. In combinatie met de debiele teksten zou je er zelfs om kunnen lachen, maar ik vrees dat het allemaal als een serieus project bedoeld is. Zelfs de hulp van legende Mike Watt kon daar blijkbaar niets aan veranderen. Dirt.


Mij=Fat Possum Records / Bertus

4 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven