Rick Redbeard – No Selfish Heart

Rick Redbeard - No Selfish HeartJe zult maar Rick Redbeard heten… Roodbaard… Maar Rick Redbeards echte naam is Rick Anthony, valt dus mee. En je zou hem kunnen kennen als voorman van The Phantom Band. * Indie alert * Indie alert * Indie Alert * Alleen lijkt de Schot met de rode baard een uitweg te zoeken voor het ei dat hij bij zijn band niet kwijt kan. En dat ei is een folky somberende singer-songwriter-ei, maar wel een die uit een heel goed hart komt. No Selfish Heart is zijn solo-debuut dat hij grotendeels zelf inspeelde. Muzikale hulp kreeg hij slechts van zijn zus Jo – een vrouwenstem is als man wat lastig – en violist Angus Ramsay. Redbeard ontketent geen revolutie. Zijn muziek is wars van alle moderniteiten, maar klinkt tijdloos. Tien liedjes die ruim 43 minuten klokken. Droefenis is het handelsmerk. Zo zingt hij in de afsluitende titelsong ´only love can change the selfish heart´, maar op zo´n warme wijze dat je er hoop uit kunt putten. Alsof iemand na een moeilijke boodschap zijn arm om je heen slaat en je toch probeert te steunen.


mij=Chemikal Underground/Konkurrent

4 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven