Tesla Boy – The Universe Made of Darkness

tesla_boy-the_universe_made_of_darkness.jpgNog steeds bestaat er in mijn hoofd een alternatief universum waar op de radio wél mijn favoriete liedjes gedraaid worden. Waar ze vetfunky Bastian, gloednieuwe synthpop en onbekende Motown-liedjes uit de jaren ’70 door elkaar mixen. Een directe kandidaat voor zo’n zender zou het “Split” van het Russische trio Tesla Boy zijn. Ze laveren ergens tussen Daft Punk en Breakbot. Qua zang moet ik regelmatig aan The Presets denken. Op hun tweede album wijken ze niet af van de dansbare retro-synthpop waarmee ze in 2009 begonnen. YouTube heeft voor u uit die periode een zentaiclip, een kaleidoscoop, een 80’s-style wavenummer en wat romantisch kijkende jongens in de aanbieding, en mocht u nu denken: ‘dat klinkt als een groep die in het Rusland van nu wel wat steun kan gebruiken’, dan hebt u hetzelfde beeld als ik. The Universe Made of Darkness staat vol guilty pleasures zonder kazig of heel hitgevoelig te worden, maar erg lekker is het toch wel. “Paraffin” en “M.C.H.T.E” vind ik het meest catchy. De eerste seconde van “Invisible” deed me onmiddellijk aan een ander nummer denken dat het op mijn imaginaire radiozender al jaren goed zou doen, namelijk het genadeloos geflopte “Itch You Can’t Skratch” van Junior Senior uit 2005. Tesla Boy houdt het wat duisterder en maakt gelukkig niet overal veilige keuzes qua dansbaarheid. Zo staan er wat relaxte slowburners als ‘interludes’ op de plaat. Stevie Wonder-achtige ballads zoals Breakbot heeft Tesla Boy echter weer niet – het ultieme moment daarvoor is toch wel als je daar na een geweldig feest de nacht mee kunt eindigen – maar die zie ik ze nog wel eens gaan maken op een volgende plaat. “Undetected” is er al een voorbode van. Misschien niet direct voor een radiozender, laat staan die virtuele in mijn hoofd, maar op de huidige Daft Punk-retrohype kan Tesla Boy prima meeliften.


mij=Gorby Reagan Records

4 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven