The Pignose Willy's – Who Do You Love

Pignose-W_Who-Do-You-Love.jpgEen korte zoektocht via Google levert een lijst op van 42 bands die “Who Do You Love” ooit op plaat gezet hebben. De klassieker van Bo Diddley is wat mij betreft een van de mooiste adrenaline-opwekkende rock ‘n’ roll-nummers ooit geschreven. Een mooie omschrijving zou kunnen zijn: ‘Sounds like an up your ass crazy footstompin’ boogie blues burner, with storming rhythm and hoodoo shouting jungle noise vocals’. In iets andere bewoordingen staan deze woorden in de bio van de debuutplaat van The Pignose Willy’s, gevolgd door de de zin: ‘That’s the low down beautifully paced and finely constructed swooning trash sound of The Pignose Willy’s!’ En dat is de spijker op de kop. Want de denderende jungle rhythms van Ellas Otha Bates, beter bekend als Ellas McDaniels en nog beter bekend als Bo Diddley, gemengd met de pure blues van oude grootmeesters als Son House, dat is waar Joost Varkevisser en Pieter Kamp – samen The Pignose Willy’s – naar op zoek lijken te zijn. Rauw, ranzig, met een hoofdrol voor bluesharp, getergde en vervormde zang en slechts begeleid door gitaar en drums, zo klinken ze. Pure, bijna perfecte – als dat geen contradictio in terminis zou zijn – blues- en garagerock. Missen we dan niks? Toch wel: want hun debuut heet dan wel Who Do You Love, de gelijknamige kraker is op deze plaat niet te vinden.


Mij=Suburban Records

3 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven