Tonbandgerät – Heute ist für immer

Tonbandgeraet_-_Heute_Ist_Fuer_Immer.jpgMin vijf aan de grond. In Leeuwarden. Nog nooit was het zo koud in mei! Nee, met die paar lekkere dagen kunnen we nog zeggen dat we een geslaagde lente hebben. Weertechnisch gezien dan. Muzikaal daarentegen is het al een tijdje lente in mijn hoofd. Het is sowieso al een lekker muziekjaar tot nu toe, met de nieuwe Cave, de plaat van Daughter en Olafur Arnalds. Maar één plaat springt er bovenuit. Dat is de debuutplaat van Tonbandgerät. Tonbandgerät is eigenlijk in niets vergelijkbaar met de eerder genoemde bands. Tonbandgerät haalt de inspiratie uit de Hamburger Schule waar bands als Blumfeld en Wir Sind Helden in zitten. De band is opgericht door de gezusters Poppensiekers (bas en gitaar) en Oli Specht (zang). Zoals het een goed bandje betaamt hebben ze even liggen klooien met de drummers, maar de bandbezetting is stabiel nu. Debuutsingle “Irgendwie Anders” is al een half jaartje uit en is eigenlijk meteen ook het beste nummer van de plaat. Zo her en der staat er wel een missertje op de plaat, maar goed, het is dan ook een debuut. De fijnste liedjes zoals het genoemde “Irgendwie Anders”, het titelnummer Heute ist für immer, “Auf Drei” en slotnummer “Raus Hier” trekken de plaat naar een goed niveau. Een niveau dat alleen maar beter kan worden. En als Wir Sind Helden hier door kan breken, waarom Tonbandgerät dan niet…


mij=Universal

4 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven